Donație pentru modernizarea învățământului românesc

În cursul săptămânii trecute, a avut loc încă o acțiune a Consiliului Național al Minorității Naționale Române al cărei scop este modernizarea învățământului în toate școlile unde cursurile se desfășoară în limba română. O astfel de acțiune a avut loc, de această dată la Școala Elementară „Mladost” și la Facultatea de Învățători – Departamentul din Vârșeț.

La Școala Elementară „Mladost”, unde se desfășoară cursuri de predare a Limbii române cu elemente ale culturii naționale, reprezentanții Consiliului Național Român și ai Consulatului României la Vârșeț au fost întâmpinați de către Tatjana Jašin Moise, directoarea școlii și drd. Marinică Mozor. La înmânarea festivă a echipamentului tehnic Tatjana a explicat că este foarte bucuroasă că școala „Mladost” a primit această donație de material didactic de la Consiliul Național Român, având în vedere că din anul 2017 la această școală se desfășoară cursuri facultative de Limba română cu elemente ale culturi naționale.

Procesul de predare s-a schimbat de-a lungul timpului, și apariția tablei interactive a introdus o mică revoluție în modul și domeniul de aplicare a cunoștințelor. Tabla interactivă este o soluție foarte bună pentru menținerea atenției elevilor, dar a introdus și o dimensiune digitală în procesul de învățământ. La această festivitate de înmânare a materialul didactic au fost prezenți și Rodica Almăjan, președinta Consiliului Executiv al CNMNR și coordonatoarea Departamentului pentru Învățământ, Traian Căcina, membru în Consiliul Executiv al orașului Vârșeț, responsabil pentru cultură, drd. Marinică Mozor care predă cursurile de limba română.