Discuții legate de problemele românilor din comunitatea istorică

La Școala Elementară „Žarko Zrenjanin” din Satu Nou, delegația DRP alcătuită din Gheorghe Cârciu, secretar de stat, Radu Cosma, director Direcția proiecte pentru diaspora și comunități istorice, și Victor Ionescu, director cabinet, s-a întâlnit la o ședință cu Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcop al Daciei Felix din Vârșeț, Părintele Emanuel Tăpălagă, Vicar Eparhial de Voivodina, fețe bisericești, Excelența Sa Silvia Davidoiu, ambasadorul României în Republica Serbia, consilierii Ambasadei României în Republica Serbia, Anca Popa și Adrian Abrudan, președintele Consiliului Național al Minorității Naționale Române, Daniel Magdu, coordonatorul Departamentului pentru Informare al CNMNR, Stevan Mihailov și directorul Școlii Elementare „Žarko Zrenjanin” din Satu Nou, Marinel Blaj.

De asemenea, la Școala Elementară „Žarko Zrenjanin” din Satu Nou, delegația Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a fost întâmpinată de elevi care frecventează învățământul în limba română. Elevii i-au întâmpinat în clasa care este echipată cu tablă interactivă, videoproiector și laptop cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Cu această ocazie, le-a fost prezentat mai detaliat modul în care se desfășoară învățământul în limba română la școala amintită.

Vizita a continuat la sediul Casei de Presă și Editură „Libertatea” din Panciova. Delegația Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ambasadei României în Republica Serbia și Consiliului Național al Minorității Naționale Române a fost întâmpinată de către directorul CPE „Libertatea”, Mariana Stratulat și președintele Consiliului de Administrației al instituției amintite, Marinel Petrică. Cu această ocazie, delegația DRP a fost familiarizată cu unele probleme cu care se confruntă CPE „Libertatea”, precum este problema retrocedării clădirii sediului. De asemenea, delegației i-au fost prezentate publicațiile CPE „Libertatea”, precum și modul în care funcționează instituția amintită.