Un spectacol bogat cu peste 150 de participanți

“Concertul prietenilor”, organizat de Casa de Cultură “3 Octombrie” din Satu Nou în cadrul Nedeii satului, a avut loc în seara de 2 iunie, în Hala Sportivă din localitate. La acest concert au participat toate ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură “3 Octombrie” din Satu Nou, precum și invitații speciali: SCA “Vichentie Petrovici-Bocăluț” din Torac, Asociația “Adunarea Românilor din Ovcea” și Societatea Cultural-Artistică pentru Tineret “Sveti Sava” din Nova Pazova.

După ce Orchestra de Muzică Populară a Casei de Cultură “3 Octombrie” din Satu Nou a deschis spectacolul cu o melodie fermecătoare, pe scenă a urcat grupul preșcolar, interpretând dansuri specifice copiilor din Serbia. Apoi, membrii ansamblului pregătitor au prezentat o coregrafie de dansuri românești tradiționale din Satu Nou. În același stil, și invitații speciali și-au demonstrat talentul. Ansamblul de fete al SCA “Vichentie Petrovici-Bocăluț” din Torac a oferit o suită de dansuri românești autentice.

Societatea Cultural-Artistică pentru Tineret “Sveti Sava” din Nova Pazova a prezentat dansuri din Bela Palanka, impresionând publicul prezent. Apoi, primul ansamblu din Satu Nou a revenit pe scenă cu dansuri din regiunea Bosilegrasko Krajište. Ansamblul de copii din clasele inferioare a continuat cu dansuri din Mačva, captivând audiența.

Au urmat invitații din Ovcea. Ansamblul de fete al Asociației “Adunarea Românilor din Ovcea” a interpretat dansuri românești din Banat. Apoi, au urmat pe scenă ansamblul de copii din clasele superioare, prezentând dansuri din Bela Palanka, iar grupul recreativ a adus în fața publicului dansuri din Niš.

Ansamblul de fete al Asociației “Adunarea Românilor din Ovcea” a revenit pe scenă cu o nouă suită de dansuri românești, iar ansamblul folcloric din Nova Pazova a prezentat dansuri din împrejurimile Bujanovacului. Concertul s-a încheiat cu o coregrafie de dansuri din Crna Trava, oferită de primul ansamblu din Satu Nou.