Au început cursurile de limba română

În încăperile Biroului Consiliului Național al Minorității Române din Kučevo, Serbia de Răsărit, au demarat cursurile de învățare a limbii române. Aceste cursuri sunt deschise tuturor celor interesați de a învăța să scrie și să citească în limba română. Diverse localități precum Cerovița, Bukovska, Svilajnac, Manastirica, Voluja, Golubăț, Radenka, Požarevac, Ševica, Dubočka… au manifestat interes pentru învățarea limbii române.

Prima oră de limba română a avut loc sâmbătă, 1 aprilie, începând cu ora 16:00. Cursanții au fost întâmpinați de Mihajlo Jovanović, unul dintre inițiatorii acestui curs, care a furnizat și mobilierul școlar, asigurând astfel un mediu adecvat pentru desfășurarea cursului în limba română. În discursul său, Mihajlo Jovanović a mulțumit celor prezenți, care au venit într-un număr foarte mare, chiar și în condițiile vremii nefavorabile. Prima lecție de limba română, care a durat aproximativ două ore, a fost susținută de dr. Jasmina Glišić.

Materialele didactice necesare desfășurării procesului de învățământ, cum ar fi tabla interactivă și instrumentele de scris, au fost donate de Saša Milošević din Dubočka, care se va ocupa și de procurarea altor materiale școlare necesare. Inițial, acest curs a fost conceput exclusiv pentru adulți, dar spre surprinderea tuturor, un număr mare de copii au fost prezenți la curs.