Cultura a fost identificată ca domeniu cu prioritate în finanțarea proiectelor din Fondul bugetar

Cultura a fost identificată ca domeniu cu prioritate în finanțarea proiectelor din Fondul bugetar, conform unei ședințe recente a Consiliului pentru Minoritățile Naționale, care a avut loc la sediul Guvernului Republicii Serbia. Președintele ședinței, ministrul pentru drepturile omului și ale minorităților naționale și dialogul social, Tomislav Žigmanov, a prezidat evenimentul care a avut loc pe data de 22 iunie.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai consiliilor minorităților naționale, precum și reprezentanți ai mai multor ministere, printre care Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Ministerul Administrației de Stat și Autoguvernării Locale, Ministerul Culturii, Ministerul Informațiilor și Telecomunicațiilor, Ministerul Educației și Administrației de Stat pentru Colaborarea cu Bisericile și Comunitățile Confesionale.

Consiliul Național al Minorității Naționale Române a fost reprezentat la ședință de președintele său, dr. Valentin Ardelean. Ministrul Tomislav Žigmanov a prezentat activitățile viitoare ale ministerului pe care îl reprezintă, având în vedere îmbunătățirea poziției și drepturilor membrilor minorităților naționale. Acesta a subliniat că Ministerul pentru Drepturile Omului și ale Minorităților Naționale și Dialogul Social va continua colaborarea cu instituțiile de stat de la toate nivelele de guvernare, responsabile de domeniile importante pentru minoritățile naționale.